Още един депутат от ГЕРБ напуска парламента

Доброслав Димитров заминава на специализация в чужбина

Пореден депутат от ГЕРБ напусна парламента. Доброслав Димитров, бивш шеф на комисията по отбрана и външна политика в мандата на ГЕРБ, се мотивира с желанието си да продължи специализацията си в чужбина и посочва, че с излизането му от Народното събрание парламентарната група няма да остане с човек по-малко, тъй като на негово място ще влезе следващият в листата. По същия начин постъпи колегата му Владислав Горанов преди един месец.

В съобщение, изпратено до "Фокус", Димитров заявява: "Моето излизане от 42-то Народното събрание не е нито “внезапно”, нито “изненадващо”. Ръководството на партията беше уведомено за това мое намерение преди повече от 7 месеца. Причината е желанието ми да продължа своята специализация в чужбина, което автоматично поставя групата на ГЕРБ да работи с един човек по-малко", посочва Димитров.

"Моето излизане позволява на групата да продължи да работи пълноценно в пълния си състав. Благодаря на всички и най-вече на ръководството за подкрепата и разбирането. Аз оставам част от ГЕРБ и партията ще продължи да разчита на мен”, се казва в позицията му.

Версията на Доброслав Димитров бе потвърдена още същия ден от ГЕРБ. Партийният пресцентър разпрати съобщение до медиите, в което се твърди, че "председателят и ръководството на партията" са били информирани през миналата седмица от народния представител Доброслав Димитров, че желае да напусне Народното събрание.

"Мотивите на Димитров са лични и са свързани с предстоящата му специализация в чужбина. Доброслав Димитров подчерта пред ръководството на ГЕРБ, че смята, че дългото му отсъствие не е ползотворно за работата на парламентарната група и затова напуска Народното събрание, за да може мястото му да бъде заето от следващия кандидат в листата на партията. Доброслав Димитров, който е сред учредителите на ГЕРБ, остава член на партията и ще продължи да подпомага ГЕРБ експертно в сферите, в които е компетентен", се казва още в прессъобщението на формацията.

Димитров е шестият народен представител напуснал парламентарната група на Бойко Борисов. Той обаче е третият, който напуска и парламента. Първа това стори в началото на мандата Йоана Кирова, а наскоро и Владислав Горанов. Останалите трима – Светлин Танчев, Красимир Стефанов и Георги Марков са независими народни представители.

Споделяне

Още от България