Още един Интернет оператор планира ТВ и телефонни услуги

Столичният интернет доставчик „Еър Байтс България” планира през 2008 г. да предложи на своите абонати телефонни услуги и цифрова телевизия, съобщиха от компанията в понеделник. Дотогава операторът ще е вкарал цялата си мрежа по земята, каквито са изискванията на ЕК..

До края на 2007 г. ще завърши първият етап от изграждането на опорен оптичен пръстен в София, обхващащ кварталите "Дружба 1", "Гео Милев", "Красна поляна", "Красно село", "Лагера", "Павлово", "Иван Вазов", "Стрелбище", "Бъкстон" и "Борово" и 40 на сто от мрежата ще бъде подземна. През 2008 г. ще бъде завършено разширяването на оптичната мрежа в кварталите "Света Троица", "Разсадника", "Надежда", "Овча Купел", "Суха река", "Лозенец" и "Хаджи Димитър". Така всяка сграда в района на покритие на "Еър Байтс" ще е с оптичен кабел и ще осигурява на клиентите си достъп със скорост до 100 Mb/s.

 „В наш интерес е най-бързо да положим цялата си мрежа под земята и вътрешно да окабелим сградите, заради кражбите на кабели и комутатори (switch), които се отразяват негативно върху качеството на услугите ни и удовлетвореността на нашите клиенти, и ни носят финансови загуби", отбелязва Самир Ал-Уакиил, регионален мениджър на компанията. "По този начин ще намалим авариите, причинени от кражби и вандализъм и ще увеличим надеждността, сигурността и обхвата на предлаганите от нас услуги",допълва той.

Към края на 2007 г. "Еър Байтс" ще стартира свой собствен Интернет портал, който е част от стратегията на компанията за сближаване с клиентите ѝ, които ще получат забавление, комуникация и полезна информация. 

„Еър Байтс България” е част от холдинг за Интернет услуги в Централна и Източна Европа, който придоби 7 LAN мрежи в София - „Бали Студио”, „МЕНАТЕЛ ЕН”, „Спийднет.БГ”, „Кабелни Интернет Системи” (CIS BG), „Стенбай” (GlobalLan), „Сателитни Интернет Мрежи” (KuzelNet) и „Аплет". Обслужва около 11 000 клиенти в 30 столични жилищни квартала.

Споделяне

Още от Бизнес