Още един кандидат за ваксина с временно спрени изпитвания

Още един кандидат за ваксина с временно спрени изпитвания

От компанията "Джонсън&Джонсън" (Johnson&Johnson) обявиха, че временно спират клиничните изпитания на ваксината си срещу Covid-19, за да разследват дали тя има връзка с необяснимо заболяване у един от участниците, съобщават световните медии.

Това се случва с втори кандидат за потенциална ваксина след прекъсвания в изпитванията на ваксината на Оксфордския университет и "АстраЗенека", които в последствие бяха възобновени.

Засега "Джонсън&Джонсън" не дава подробности около симптомите, които са наложили спиране на изпитването, като се позоваха на зачитане на личното пространство на участника в изпитването. "Трябва да уважим личното пространство на нашия участник. Също е важно да разберем всички факти преди да споделим каквато и да е допълнителна информация за заболяването му", коментираха от компанията.

Случаят се проучва от независим медицински експертен съвет.

Подобни спирания в хода на проучванията не са необичайни, като обикновено не стават публично достояние, но процесът по разработването на кандидатите за ваксина срещу коронавирус се наблюдава под лупа с изострена обществена чувствителност. 

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?