Още един клиент на Темида се "листва" за евроизборите

Още един клиент на Темида се "листва" за евроизборите

Изборите продължават да притеглят неудържимо известни българи, които имат взимане-даване с прокуратурата и съда. В четвъртък Върховният административен съд (ВАС) допусна известния футболен бос от Бургас Ивайло Дражев за участие в евровота. Той ще заеме пето място в листата на партия "Българска социалдемокрация". Преди това ЦИКЕП чрез мълчалив отказ не даде регистрация на бизнесмена.

"Листването" на Дражев може да забави с малко повече от седмица водените срещу него две дела. Така или иначе едното вече навърши десет години на първа инстанция и дори попадна в полезрението на Висшия съдебен съвет. То е за причиняване на катастрофа с две жертви при шофиране в нетрезво състояние.

По второто дело, за източването на бургаския завод "Фина механика", Дражев е осъден на втора инстанция.

Самият лидер на партия "Българска социалдемокрация" и също бивш футболен бос Александър Томов има връчен обвинителен акт за източването на над 30 млн. лева от "Кремиковци" и ЦСКА. Неговото съдебно дело бе стопирано само преди ден заради кандидат-депутатския му имунитет.

Със същия този имунитет очакват да се сдобият и именити арестанти като варненските бизнесмени Веселин и Христо Данови (баща и син). Двамата общински съветници от морския град са с обвинения за пране на пари, склоняване към проституция и участие в престъпна група. РИК-Варна вече ги регистрира като участници във вота за Народно събрание, но въпреки това прокуратурата отказа да ги пусне в ареста, защото са обвинени в тежко престъпление още преди да започне кампанията.

В Дупница пък се събират подписи за явяване като мажоритарен кандидат на парламентарните избори и Пламен Галев. "Брат" Галев е в ареста на Националната следствена служба по обвинения за организиране на група за рекет и изнудване заедно с авера си Ангел Христов. Ако получат регистрация в ЦИК, двамата може да излязат от ареста и досъдебното производство срещу тях да бъде спряно, докато се ползват с имунитет.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?