Още един пуснат "под гаранция" бе застрелян в Дупница

Съденият за грабежи Ангел Иванов - Гяволето, пуснат под гаранция от затвора, е бил застрелян с около 13 куршума снощи в Дупница.

28-годишният мъж е бил убит около 22,30 часа снощи в ж.к."Бистрица", докато паркирал леката си кола пред блока, в който живее, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Починалият е познат на органите на реда с многобройни кражби и грабежи. През 1996 г. той избягал от градската Съдебна палата, докато се гледало дело, по което бил обвиняем, се казва още в съобщението.

Гяволето бил осъден в Италия на пет години лишаване от свобода заради извършен грабеж. От 13 март 2001 г. той бил върнат у нас, за да доизтърпи наказанието си в Бобовдолския затвор. Там е бил до 8 октомври същата година, когато е освободен с парична гаранция, твърдят от МВР.

В края на миналата година МВР проведе тридневна операция за задържане на хора с влезли в сила присъди и висящи дела, които са пуснати под гаранция. След разстрела на Борис Арсов - Борчо в София, главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов обяви, че най-сигурният начин тези хора да останат живи, е да са зад решетките.

Споделяне

Още от България