Още един руски бизнесмен може да бъде обвинен за убийството на Литвиненко

Още един руски бизнесмен - Дмитрий Ковтун, може да бъде обвинен за убийството на бившия агент на руските спецслужби Александър Литвиненко, предаде Дойче прессе, цитирана от БТА. Лондон вече поиска екстрадирането на руския бизнесмен Андрей Луговой, бивш офицер също от спецслужбите, който е заподозрян за убийството. 

В документи на британската прокуратура Ковтун е споменат като "възможен съучастник" в отравянето на Литвиненко с радиоактивно вещество миналата година, съобщи агенция Интерфакс, като се позова на "осведомени източници". 

Според един от източниците британските следователи не са повдигнали незабавно обвинения срещу Ковтун по "тактически съображения". Ковтун вероятно е оставен "за резерва", в зависимост от руската реакция на искането за екстрадирането на Луговой, посочи той.

От британското посолство в Москва обаче опровергаха тези твърдения, като заявиха, че въпросът за участието на Ковтун не фигурира в материалите на прокуратурата.

Ковтун и неговият бизнеспартньор Андрей Луговой се срещнаха с Литвиненко на 1 ноември в Лондон, три седмици, преди бившият агент да почине от отравяне с радиоактивен полоний, припомня ДПА.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?