Още една катастрофа погуби хора от българския спорт

След като в събота вечерта при автомобилна катастрофа във Франция загинаха президентът на баскетболния клуб на ЦСКА Владимир Федяев и главният мениджър Емил Коен, в понеделник следобед край Велико Търново загина и мениджърът на волейболния клуб “Левски Сиконко” Георги Захаринов.

При тежката катастрофа край село Джулюница са се сблъскали челно служебен автомобил на БНБ опел „Вектра” и колата, управлявана от Захаринов ситроен „Ксара”. При инцидента на място е починала служителката на БНБ 35-годишната Йорданка Кирилова. Малко по-късно в болницата във Велико Търново е починал и шофьорът на опела Георги Асенов.

От полицията разследват причините, поради които колата на БНБ внезапно е навлязла в насрещното платно и се е блъснала в ситроена.

Лекарите продължават да се борят за живота на другите трима пострадали при катастрофата. Сред тях като най-тежко се определя състоянието на италианския гражданин Иван Контрарио, който работи в националния отбор по волейбол като статистик. Контарио е с множество счупвания на крайниците, тежка коремна травма и е с опасност за живота.

Като опасно се определя състоянието на 47-годишната Таня Димитрова и 35-годишния Светослав Лилов, които пътували в колата на БНБ.

Споделяне

Още от България