Още една турска болница откри представителство у нас

Болница "Коч"

Представителство на турската университетска болница "Коч Хоспитъл", която е единственият официален представител извън САЩ на американския онкологичен център MD Anderson в Хюстън, беше открито в четвъртък в София.

Университетска болница “Коч“ разполага с първия в Европа и Близкия Изток радиохирургичен апарат ICON за големи мозъчни тумори, с което осигурява най-иновативно и съвременно лечение на пациентите си. Лечението на мозъчни тумори с последното поколение гама нож ICON не изисква хирургическа намеса, като уникалното при него е, че апаратът е подходящ и за пациенти с тумори над 3.5 см.

Гама ножът е процес, чрез който се насочват множество нискоенергийни радиоактивни лъчи към зоната на заболяването във вътрешността на черепа, без да увреждат здравата мозъчна тъкан. Използван за първи път през 1968 г., днес гама ножът се използва в около 330 центъра в цял свят. Според статистически данни от 2017 г., повече от един милион пациенти с различни мозъчни заболявания са лекувани с гама нож.

Миналата година турската верига “Аджъбадем“, която в продължение на няколко години поддържаше две преставителства у нас, стъпи официално на българския пазар и купи българските болници “Сити клиник“ и “Токуда“.

Дейност по привличане на български пациенти развива и турската група MLP Care Group.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?