Още една журналистка от "Фокс нюз" стана говорителка на Държавния департамент

Морган Ортагюс

Морган Ортагюс, специалист по националната сигурност, която в миналото е заемала високопоставени длъжности в няколко американски правителствени агенции, беше назначена за говорителка на американската дипломация, предаде Франс прес.

Често участваща в предавания на телевизия "Фокс нюз", където води рубрика, тя ще наследи Хедър Науърт, която също работеше за предпочитания от Доналд Тръмп канал.

"Радвам се да приветствам Морган Ортагюс като нова говорителка на Държавния департамент", заяви в Туитър държавният секретар Майк Помпейо. В отговор новата говорителка написа: "Нямам търпение да помогна да разкажем на света историята на Америка".

Офицер от запаса от морската пехота на САЩ, Морган Ортагюс е работила в пресслужбата на Американската агенция за международно развитие и като специалист по разузнаването в министерството на финансите. Заемала е пост в Саудитска Арабия и е прекарала няколко месеца в Ирак.

По време на кампанията за президентските избори през 2016 г. тя първоначално порица изолационистката външна политика на Тръмп, както и "отвратителното" му поведение. След това обаче тя бързо го подкрепи в телевизионната си рубрика.

Споделяне

Още от Свят

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?