Още едно животно умря в столичния зоопарк

Още едно животно умря в столичния зоопарк

Продължава морът по тревопасни животни в столичния зоопарк. Във вторник кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че е умрял женски бизон, което е шестото едро тревопасно животно, покосено от токсини в храната.

Кметът допълни, че има още един мъжки бизон в тежко състояние, но малкото им било добре.

Йорданка Фандъкова каза, че от последните изследвания е станало ясна причината, довела до смъртта на животните - в храната им е имало силно токсични вещества и затова ветеринарите не са хранели надежда да бъдат спасени поразените от отровата обитатели на зоопарка.

Миналата седмица след като няколко едри тревопасни животни умряха в парка, Фандъкова нареди той да бъде затворен незабавно за посетители, докато се разбере причината за измирането. Опасенията бяха да не би да има заразно заболяване по животните, което да се предаде на хората.

След това изследвания показаха, че в храната на тревопасните животни има пестициди, но не бе дадено обяснение как отровите са попаднали там.

След затишие смъртните случаи на животни продължиха до днешния ден. Кметът Фандъкова нареди да се извърши цялостна проверка на зоологическия парк.

Споделяне

Още по темата

Още от България