Още кадрови промени в "Газпром"

Елена Бурмистрова наследява Александър Медведев

В ръководството на руския газов гигант са били извършени нови кадрови и функционални промени, става ясно от съобщение на компанията, която в края на февруари смени дългогодишния зам.-шеф Александър Медведев https://www.mediapool.bg/aleksandar-medvedev-otstranen-ot-gazprom-zaema-se-s-futbol-i-hokei-news290346.html и още един зам.-председател.

За стратегическото развитие на компанията, дългосрочното развитие, проектирането, формирането и контрола върху инвестиционната програма на концерна ще отговаря Олег Аксютин, който беше шеф на компанията "Южен поток Транспорт". Тя трябваше да построи морското трасе на едноименния газопровод по дъното на Черно море до Варна, но след прекратяването на проекта от страна на "Газпром" се зае със строежа на заменилия го "Турски поток".

Шефката на "Газпром Експорт" Елена Бурмистрова се издига до зам.-председател на "Газпром" и ще се занимава с външноикономическата дейност на компанията и ще продължи да ръководи дъщерното дружество за износ на природен газ. Реално преди тя да поеме "Газпром Експорт", Александър Медведев също съвместяваше двете длъжности.

За производствената дейност, проучванията, добива и подземното съхранение на газ ще отговаря Виталий Маркелов, който досега е бил член на съвета на директорите. 

Промените в ръководство включват и прекратяване на пълномощията на зам.-шефа Андрей Круглов, пенсиониран е един от началниците Сергей Прозоров. Игор Фьодоров напуска един от отделите в компанията, за да стане управляващ директор на "Газпром Германия", а на негово място е назначен Сергей Кузнец, който преди това е бил заместник на същия отдел.

Споделяне

Още от Бизнес