Още месец без влакове между Пловдив и Димитровград

Тримесечното спиране на движението на влакове в участъка Пловдив-Димитровград ще продължи още 30 дни, съобщиха от "Български държавни железници" (БДЖ) в сряда.

До края на юни се запазват промените в разписанията и маршрутите на двата международни бързи влака между Белград и Истанбул. В момента те се движат по обиколен маршрут в участъка между Пловдив и Димитровград, като минават през Михайлово вместо през Първомай. Натам ще се отклоняват и всички товарни композиции, които обичайно се движат по линията между Пловдив и Димитровград.

Общо дванадесет пътнически влака по направленията от Пловдив към Свиленград и Димитровград и обратно ще продължат да се движат до 30-ти юни по съкратени маршрути и с променени разписания. За пътниците на тези влакове са осигурени автобуси в участъка, който се ремонтира заради проекта за модернизация на железопътната линия Пловдив – Свиленград.

По съкратен маршрут до края на юни ще продължат да пътуват два бързи влака между Димитровград и София – само в участъка между Пловдив и София.

Частично ще бъде възстановено движението на един бърз влак от Момчилград за Пловдив, който беше изцяло отменен през периода от 4-ти март до 4-ти юни. До края на юни този влак ще се движи в участъка между Димитровград и Първомай, а между Първомай и Пловдив за пътниците ще бъдат осигурени автобуси.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?