Още не са ясни причините за трагедията в Ямбол

Все още не са ясни причините, довели до битовата трагедия в Ямбол в сряда, когато мъж простреля трима думи, от които малко дете, което загина на място. Това коментира в четвъртък пред БНТ вътрешният министър Цветан Цветанов.

От думите му стана ясно, че хронологията на тежкия инцидент е по-различна от тиражираната в първите часове след него.

56-годишният Теньо Пенков излязъл от входа на блока в квартал "Хале" следобед в сряда и качвайки се в колата си, стрелял в краката на жената с детето, които били негови съседи във входа. Според министър Цветанов мъжът вероятно не е искал да убие жената, защото е стрелял ниско, но куршумът е покосил малкото момиченце, а майката е ранена в крака.

След това мъжът отишъл в село Козаревец, където прострелял в крака и вуйчо си. С него той имал многогодишен спор за имоти. Бягайки, той катастрофирал леко и тогава се прострелял с пистолета си в слепоочието. Полицията го открила все още жив, бил откаран в болницата, където скоро след това починал.

Според министър Цветанов е рано да се правят изводи какво е накарало мъжът да извърши кървавата разправа. Съпругата му била в шок и не била контактна.

Мъжът е работел като шофьор, след това изкарал курс за охранител. Пистолетът му бил законен.

Споделяне

Още от България