Още няма повдигнато обвинение срещу депутата от “Атака” Павел Чернев

Още няма повдигнато обвинение срещу депутата от “Атака” Павел Чернев

Все още не е повдигнато обвинение срещу депутата от “Атака” Павел Чернев и вероятно до края на деня това няма да стане, стана ясно в понеделник от специална пресконференция по случая с окръжния прокурор на Пазарджик Иван Даскалов и с шефа на РДВР в града Мирослав Стоянов . Очакват се резултатите от химическия анализ на двата автомобила, с които е станал инцидентът на автомагистрала “Тракия” в петък вечерта преди тунела “Траянови врата” в близост до Пазарджик.

След леко засичане между кола на телевизия “Скат”, шофирана от Чернев, в която се е возил и лидерът на “Атака” Волен Сидеров, с форд с варненска регистрация, депутатът се е саморазправил с 22-годишния шофьор на форда Явор Доков. Той счупил с юмрук стъклото на колата и срязал с нож гумите ѝ. В колата се возел 84-годишният дядо на младежа, който бил откарван в болница заради тежко заболяване.

С друга кола напред се движел и бащата на младежа – Ромео Доков, който, като разбрал за инцидента със сина му по телефона, веднага се обадил на полицията.

Химическият анализ на автомобилите се извършва в Института по криминалистика и криминология в София, съобщи окръжният прокурор на Пазарджик Иван Даскалов. Според него е необходимо технологично време, за да може професионално да се обобщи събраната информация.

В случай, че събраните доказателства за виновност са достатъчни, срещу Павел Чернев ще бъде образувано дознание с условието, че ще бъде отнет депутатският му имунитет, каза Даскалов.

Според говорителя на РДВР - Пазарджик Мирослав Стоянов наказателното преследване срещу Павел Чернев може и да бъде спряно заради имунитета му, но не може да бъде прекратено.

По нареждане на Даскалов пострадалият при инцидента младеж Явор Доков и баща му дадоха свидетелски показания пред съдия, каза прокурор Даскалов.

“Едната от причините да направим това, е, че момчето е студент във Великобритания. Когато дойде време за гледане на делото в съдебна фаза, ако той е извън страната и имаме показанията му пред съдия, можем да ги представим в съда”, обясни прокурорът. Като свидетели ще бъдат призовани и полицейски служители.

Пред журналисти в Пазарджик бащата на пострадалия младеж Ромео Доков заяви, че няма да остави случая неразрешен, още повече, че става дума за депутат, който си позволява подобно скандално поведение.   

От своя страна министърът на вътрешните работи Румен Петков каза в София, че МВР не е заинтересовано да се протака случай, в който се засяга авторитетът на Народното събрание.

Министър Петков обясни, че в рамките на днешния ден текат процесуално-следствени действия и, ако има резултат до края на деня, той ще бъде огласен.

“Заинтересовани сме цялата яснота, която имаме, да бъде предоставена на обществото, разбира се и материалите да бъдат внесени в прокуратурата”, каза Петков.

Споделяне

Още по темата

Още от България