Още пет дни за подаване на декларации за доходите за миналата година

Още пет дни за подаване на декларации за доходите за миналата година

Пет работни дни остават за подаването на данъчните доходни декларации за 2012 г. в срок, припомнят от Националната агенция за приходите. До момента 300 хиляди души са се отчели пред НАП, а задължени да го направят до 30-и април са около 600 хиляди.

Данъчните са изчислили, че би трябвало да получават по три декларации в минута, за да може до 30-и април всеки задължен да се отчете пред приходната агенция. Съветът на НАП е документите да не се подават в последния ден, за да се спестят опашките.

Ако имате електронен подпис, можете да изпратите информацията за доходите си през 2012 г. и по интернет. Така ще ползвате и 5 процента отстъпка, ако при изчисленията се окаже, че дължите пари на държавата.

От НАП напомнят, че до края на април тези, които сами внасят данък авансово, трябва да подадат и още един документ. Така наречената декларация по член 55. Това се отнася например за хората, които дават под наем помещения на физически лица, а не на фирми, също за нотариусите, адвокатите, стоматолозите и другите самоосигуряващи се лица.

Новата декларация се подава три пъти годишно, първата трябва да постъпи в НАП до 30-и април.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?