Още половин година ще продължи разследването за сваления малайзийски самолет

Разследването на причините, довели до катастрофата на полет МН17 на Малайзийските авиолинии, може да продължи до края на годината, зави премиерът на Малайзия Наджиб Разак по време на траурната церемения по повод годишнината от трагедията, съобщи TACC.

Пътническият самолет с 298 души на борда се разби в зоната на конфликта в Източна Украйна, близо до руската граница. Нямаше оцелели. Според Киев самолетът е свален с ракета от про-руските бунтовници. Те от своя страна заявиха, че машината е била атакувана от украински самолет, който впоследствие бил свален от техните сили.

"Разследването продължава, възможно е да продължи до края на годината“, заяви сега малайзийският премиер и добави, че "публикуването на доклада с причините за катастрофите се очаква в началото на октовмри“. Според думите му се "анализира очевидната причина за падането на машината, следователите разглеждат всички възможни сценарии на случилото се“.

Резак увеври, че властите са близо до откриването на виновните. "Няма да ги сочим с пръст, но сме съвсем близо до това да назовем кой е виновен за падането на самолета“ и предупреди, че "се осъждат жестоките, варварски действия на тези, които стоят зад свалянето на самолета“. „Детайлното разследване все още продължава…може да се проточи до края на годината“, поясни Разак.

Споделяне

Още от Свят