Още промени в движението и в градския транспорт заради метрото

От 7 февруари се спира движението по част от бул. "Ломско шосе", в участъка от ул. "Бели Дунав" до надлез "Надежда" заради строителството на втория лъч на софийското метро, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Заради затварянето на част от булеварда трамваите по линия 17 от 7 февруари ще се движат по маршрут от ж.к. "Обеля 2" до ул. "Бели Дунав", след което ще продължават по ул. "Ген. Никола Жеков", бул. "Рожен" и от сп. "Триъгълника" ще се движат по сегашния маршрут до ж.к. "Борово".

Трамваите по линия нр. 19 ще се движат до гара "София Север". Спира се движението на автобуси по линия номер 7ТМ.

Автобусите по линия 35 ще се движат от с. Житен по маршрута си до ул. "Бели Дунав", след което ще продължават по ул. "Хан Кубрат", и от надлез "Надежда" - до Централна гара.

Автобусите по линия 86 от ул. "Народни будители" ще се движат по ул. "Христо Силянов", ул. "Хан Кубрат" и от надлез "Надежда" - до АП "Малашевци".

Автобусите по линия 150 в посока ж.к. "Обеля" ще се движат от ул. "Хан Кубрат" по ул. "Бели Дунав" и от бул. "Ломско шосе" до крайната си спирка в ж.к. "Обеля".

Във връзка с пускането на целия участък на метрото от "Младост 1" до "Обеля" ще бъде предложено да се променят и някои действащи автобусни линии, съобщиха още от Центъра за градска мобилност.

Предлага се закриването на линия номер 313, тъй като след промяната на маршрута на линия 306 вече има връзка между спирките на бул. "Андрей Сахаров" с бул. "Цариградско шосе".

Ще се създаде нова линия 294, която ще работи от 6.00 до 21.00 ч. само в

делнични дни. Маршрутът ѝ ще е съчетание от този на линия 94 до бул. "Г. М. Димитров", а след едноименната метростанция автобусите ще продължават по маршрута на 280 до "Студентски град".

Автобусите по линия 88 да са с променен маршрут - от бул. "Ал. Малинов" по бул. "Андрей Сахаров", метростанция "Младост 1" и от бул. "А. Ляпчев" - по обичайния им маршрут, предлагат от Центъра за градска мобилност.

Автобусите по линия 305 също да са с изменен маршрут - от бул. "Цариградско шосе" да продължават по бул. "М. Еминеску", бул. "Ситняково", гара "Подуяне" и оттам към Централна гара, предлагат още от центъра.

Споделяне

Още от България