Още седем зони с проект на заповеди за влизане в НАТУРА

Проекти на заповеди за обявяване на нови седем защитени зони от НАТУРА 2000 подписа министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров, съобщиха от подопечното му ведомство във вторник.

Те касаят зоната “Блато Малък Преславец” в едноименното силистренско село, “Гарванско блато” в землищата на с. Гарван и с. Попина в същата област, “Залив Ченгене скеле” в землищата на бургаския кв. Крайморие и с. Маринка, “Поморийско езеро” в землищата на Поморие и Ахелой, “Комплекс Беленски острови” в землищата на Белене и Свищов,  “Остров Голя” във Видинско, “Рибарници Пловдив” в землищата на северната част на Пловдив и близките села Войводиново и Труд.

Пълният текст на проектите на заповеди е публикуван на сайта на Министерството на околната среда и водите и е на разположение  в регионалните екоинспекции в Русе, Бургас, Плевен, Велико Търново, Монтана и Пловдив.

В едномесечен срок ще бъдат обсъждани забраните, налагани от заповедите и ще се  приемат мотивирани писмени становища, възражения и предложения относно посочените ограничения на дейности.

Споделяне

Още от България