Още три дни важи търговото предложение към дребните акционери в ДЗИ банк

Търговото предложение към дребните акционери в ДЗИ Банк изтича на 9 февруари, напомниха от Eurobank EFG Holding (Люксембург) S.A в сряда. Тя е собственик на 99% от Пощенска банка и миналата година купи мажоритарен пакет от акциите на банка ДЗИ. Люксембургското дружество е дъщерно на гръцката финансова група Еurobank EFG, листвана на Атинската фондова борса с текуща пазарна капитализация от 11.5 млрд. евро.

Целта на финансовата група Eurobank EFG е отписването на ДЗИ Банк от Българската фондова борса (БФБ) и сливането ѝ с Пощенска банка.

Eurobank EFG Holding (Люксембург) предлага да изкупи дяловете на оставащите акционери на ДЗИ Банк на цена на придобиване в размер на 8,31 лева за акция в брой. По този начин холдингът предлага на миноритарните акционери на ДЗИ Банк същата цена като тази, договорена и гарантирана на мажоритарните собственици на банката на 29 септември 2006 г.

Предложената цена представлява значителен допълнителен дивидент от близо 65% над средната крайна цена на акция на ДЗИ Банк на Българската фондова борса през 2006 г., която възлиза на 5 лева за акция, допълниха от люксембургското дружество.  

Споделяне

Още от Бизнес