"Оскарите" събрали рекордно нисък брой зрители

"Оскарите" събрали рекордно нисък брой зрители

За първи път церемонията за наградите Оскар е привлякла интереса на по-малко от 30 милиона зрители в Съединените щати, предава Асошиейтед прес. 

Обикновено тя е най-гледаното телевизионно шоу след футболното първенство за суперкупата. Тази година обаче церемонията за откриването на зимната олимпиада миналия месец са гледали близо 28 милиона души, докато филмовите награди са имали само 26 и половина милиона зрители.

Телевизионната аудитория като цяло намалява, а рейтингът на вечерта на Оскарите се свързва с успеха на номинираните филми, отбелязва АП и допълва, че "Формата на водата", който получи Оскар за най-добър филм, изглежда не е много популярен.

Междувременно от полицията в Лос Анджелис съобщиха, че е арестуван мъж, защото откраднал наградата "Оскар" за най-добра актриса на Франсис Макдорманд. 47-годишният Тери Брайънт бил задържан снощи, в деня на раздаването на най-престижните отличия в света на киното. Полицията смята, че той е откраднал скъпоценната статуетка на парти след церемонията. Крадецът бил спипан от фотограф на място, съобщи вестник "Ню Йорк таймс". Статуетката била върната на Макдорманд, която казала на охраната да пусне мъжа. Брайънт обаче бил арестуван, като за освобождаването му е определена гаранция от 20 000 долара.

Споделяне

Още от Свят