Основател на фалиралия руски гигант ЮКОС намерен мъртъв в Лондон

Един от основателите на ЮКОС - 65-годишният Юрий Голубьов - е открит мъртъв в неговия апартамент в Лондон, съобщи в четвъртък електронното издание на вестник  "Москоу таймс", като цитира бивши и сегашни акционери на дружеството.

Според приятели на Голубьов, който е един от акционерите в холдинга “Менатеп”, полицията е започнала да разследва случая. Те обаче допълниха, че засега няма основание да се смята, че обстоятелствата около смъртта, настъпила в неделя, са подозрителни.

"Не знам какво се е случило. Намерен е мъртъв в апартамента си", каза бившият акционер в “Менатеп” и близък приятел на Голубьов Константин Когаловски и изрази предположение, че вероятно става въпрос за сърдечен удар.

Двама от основните акционери в ЮКОС Михаил Ходорковски и Платон Лебедев отлежават присъди в колонии в Русия. Двамата бяха наказани заради откритата вражда, в която влязоха с официален Кремъл. Компанията им ЮКОС бе принудително разорена и затворена от държавата. Като враг на Кремъл друг от руските олигарски – Борис Березовски – бе принуден да се скрие в чужбина, за да избегне съдбата на Ходорковски.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?