Основателят на сайта Ashley Madison подаде оставка

Основателят на сайта Ashley Madison Ноел Бидерман (в средата на снимката) подаде оставка.

Основателят и главен изпълнителен директор на сайта за извънбрачни афери Ashley Madison Ноел Бидерман е подал оставка, съобщи собственикът на сайта Avid Life Media. Това става седмица след като хакерите, похитили данни от сайта на над 33 млн. негови клиенти, публикуваха информацията в интернет.

В изявлението се казва, че оттеглянето на Бедирман е "в най-добрия интерес на компанията". Висшият мениджърски екип ще поеме ръководството, докато не бъде назначен нов изпълнителен директор.

Ние активно се адаптираме към атаката срещу нашия бизнес и личния живот на членовете ни от страна на престъпници, се казва в изявлението на Avid Life Media. Ще продължим да предоставяме достъп до нашите уникални платформи на членовете ни по цял свят, допълват от компанията. Оттам заявяват още, че активно сътрудничат на международните правоохранителни органи в усилията им отговорните за кражбата на частни данни за членовете и бизнес информацията да бъдат предадени на правосъдието.

Базираната в Канада компания Avid Life Media, която е собственик на сайта Ashley Madison, предложи парична награда от 500 000 канадски долара за информация за хакерите.

Сред изтеклите данни, откраднати от група наричаща се Impact Team, има и над 200 000 имейла, принадлежащи на Ноел Бидерман.

Според норвежкия експерт по сигурността Пер Торсхайм, цитиран от Би Би Си, имейлите са автентични. Той е видял един или два от тях и е успял да верифицира подателя, получателя, домейните. Всичко показва, че това е имейл от електронната поща на главния изпълнителен директор, не може да има съмнение, заключи експертът.

Бидрерман, който е бивш спортен адвокат, стартира уебсайта през 2001 г. Той каза, че тогава е искал да предложи някакви възможности за жените и мъжете, търсещи извънбрачни партньори.

Текст под снимка: Основателят на сайта Ashley Madison Ноел Бидерман (в средата на снимката) подаде оставка.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес