Основен свидетел срещу Трактора дава 4 часа показания при закрити врата

Банкерът Георги Цветанов, ключов свидетел по разследването срещу престъпната група "Октопод", за когото се твърди, че е бил изнудван от Алексей Петров, даде показания пред Софийския градски съд във вторник. Разпитът се състоя в закрито заседание и продължи четири часа.

На разпита присъства и Алексей Петров -Трактора, който след това заяви пред журналисти, че свидетелят бил манипулиран от прокуратурата. По думите на Алексей Петров, Цветанов е чел показанията си от листче с предварително написан текст от прокуратурата.

Наблюдаващият прокурор Светлозар Костов заяви, че това не е вярно, а свидетелят се е ползвал от правото си да води записки. Костов допълни, че разпитът на Цветанов пред съдия се наложил, за да се закрепят показанията му.

Георги Цветанов твърди, че Алексей Петров го държал заключен два дни в един от офисите на "Лев инс" на басейна "Спартак". През това време към Цветанов били отправяни различни заплахи като опиране на дуло на пушка до слепоочието му, стигнало се и до насилие, докато накрая банкерът не бил принуден да прехвърли имуществото си в полза на Алексей Петров, в това число и автомобил "Мерцедес".

Той е прехвърлил и дяловете си в търговско дружество на израелски инвеститор.

Защитата на Алексей Петров се фокусира върху добилия популярност случай от 1998 г. в ресторант "Златния телец", където свидетелят твърди, че получил два шамара от Трактора.

На предишните съдебни заседания, когато се гледаха мерките за неотклонение на Алексей Петров, адвокатите му представиха доказателства, че прехвърлянето на дяловете и имуществото е станало три месеца преди инцидента в "Златния телец".

Алексей Петров, Марчело Джотолов, Антон Петров-Хамстера, Николай Велков, Момчил Кръстев и братята Пламен и Йордан Стоянови, известни като Дамбовците бяха арестувани през февруари по време на акция "Октопод". Бившият висш съветник в ДАНС Алексей Петров е обвинен за лидер на въоръжена престъпна група, която се занимавала с рекет, изнудване, данъчни престъпления, пране на пари, склоняване към проституция и други престъпления.

Съдът освободи от ареста всички, с изключение на Алексей Петров и Марчело Джотолов.

Споделяне

Още по темата

Още от България