Основната версия за нападението над Иво Никодимов е хулиганство

Мобилизиран е целият ресурс на полицията, обяви главсекът на МВР

Основната версия за нападението над Иво Никодимов е хулиганство

Основната версия за нападението над журналиста от БНТ Иво Никодимов преди ден в Борисовата градина в София е непредизвикана агресия по хулигански подбуди.

Това съобщи в сряда главният секретар на МВР Младен Маринов с уточнението, че целият наличен ресурс на столичната полиция е мобилизиран с търсенето на улики и намирането на заподозрени.

"Няма данни да е получавал предварителни заплахи, а и той самият не свързва нападението със своята работа като журналист и не се сеща за някакъв конфликт, който да доведе до такава хулиганска проява. Всичко сочи, че агресията е непредизвикана, нямаме данни да е с цел грабеж. Работим по основната версия – хулигански подбуди и необоснована агресия", обясни Маринов.

По думите му няма никакви данни, че нападението срещу Никодимов може да има някаква връзка с побоя над нотариуса Валентина Механджийска и дъщеря ѝ, извършен на бул. "Драган Цанков" до Борисовата градина в ранния следобед в понеделник от двама мъже с качулки.

По този повод шефът на Главна дирекция "Национална позиция" Христо Терзийски допълни, че подчинените му оказват пълно съдействие на колегите им от СДВР при разследването на двата случая, по които засега няма задържани.

Споделяне

Още по темата

Още от България