Основната версия за смъртта на бизнесмена в Пловдив вече е самоубийство

Пистолетът обаче все още не е намерен, не е ясно и кой е вързал кучето му

Основната версия за смъртта на бизнесмена в Пловдив вече е самоубийство

Предсмъртно писмо е открито в пловдивския бизнесмен Данаил Божилов, който беше намерен прострелян в пловдивския парк "Лаута".Това съобщиха националните телевизии.

В писмото Божилов обяснявал, че има финансови и бизнес проблеми. Съществуване на подобна улика подкрепя тезата, че той може сам да е посегнал на живота си.

Тялото на бизнесмена, който има фитнес и соларни студиа, беше открито в средата на тази седмица в алея на парк "Лаута", която няма осветление и видеонаблюдение.

Той е бил прострелян в сърцето, докато разхождал кучето си. Неговият брат заяви, че Божилов, който е родом от Дупница, не е имал връзки с криминалния свят.

"Работим основно по версията самоубийство. Не мога да коментирам дали има предсмъртно писмо, защото още тече разследване", заяви директорът на областната дирекция на МВР в Пловдив Атанас Илков. Той уточни, че органите на реда продължават да изследват и хипотезата Божилов да е бил убит. 

"Няма заподозрян или задържан, не е намерено и оръжие. Взети са записите от всички камери в района на парк „Лаута“ в пловдивския квартал „Тракия. Сред тях има такива с висока резолюция на картината, но има и записи с по-некачествено съдържание", допълни Илков. 

Той уточни, че до този момент все още не е намерено оръжието, с което се е застрелял Божилов. Няма и идея кой е вързал кучето му в парка след убийството.

Споделяне

Още от България