Основните платна на Цариградско шосе се отворят в сряда

Основните платна на Цариградско шосе се отворят в сряда

Движението по основните пътни платна на софийския бул.“Цариградско шосе“ се пуска от 2 септември, съобщиха от Столичната община във вторник. Ремонтът обаче ще продължи с реконструкция на локалните платна, които са част от рехабилитацията на булеварда.

Движението по основните трасета се възстановява 12 дни предсрочно, похвалиха се от кметството.

Създадената временна организация на движените в района предвижда забрана от полунощ в сряда до 24 часа на 9 септември 2015 г. за влизането на превозни средства по южната половина от южния локал на бул. "Цариградско шосе” между Площада на авиацията и ул. "Димитър Моллов” (запад). Движението ще се извършва двупосочно в северната част от локалното пътното платно в същия участък.

От полунощ на 5 септември до 24 часа на първия учебен ден ще е забранено влизането на автомобили по южната половина от южния локал на бул. "Цариградско шосе” между ул. "Димитър Моллов” (изток) и ул. "Йерусалим”. Движението ще се извършва двупосочно в северната част от локалното пътното платно в същия участък.

Пренасочва се движението на тролейбусни линии № 5 и 8 и автобусни линии с № 84 и 306 за посоченото време и място. Тролейбусите ще се движат в ремонтния участък на дизелови двигатели.

Споделяне

Още от България