Основният свидетел срещу Маргина, Сако и Баретата предпочете ареста

Основният свидетел срещу Маргина, Сако и Баретата предпочете ареста

Тихомир Георгиев – Боксьора, който свидетелства срещу "половината софийски ъндърграунд", предпочете сигурността на следствения арест и във вторник изненадващо оттегли молбата си за освобождаване. Той и още няколко човека бяха задържани преди десетина дни като наказателна наркогрупа, оглавявана от Красимир Маринов – Големия Маргин.

Срещу Маргина, както и срещу Стефан Бонев – Сако, сочен от прокуратурата за "изпълнителен директор" на престъпната група, бяха повдигнати обвинения за наркоразпространение. Свидетел срещу тях бе именно Георгиев, който е основният коз на прокуратурата и по делото срещу Златомир Иванов – Баретата.

Според неофициална информация Георгиев е свидетелствал срещу повече от 50 човека, свързани по някакъв начин с наркопазара в София.

Показанията на Георгиев обаче не стигнаха, за да се докаже пред съда обвинението срещу Големия Маргин, в резултат на което той бе освободен от ареста срещу най-леката мярка "подписка". В решението си съдът посочи, че Георгиев цинично използва прокуратурата за постигане на собствените си цели. Освен това магистратите заявиха, че показанията на Георгиев не са надеждни. За разлика от Маргина, Сако остана в килията, защото освен Георгиев срещу него показания са дали и анонимни свидетели.

По всяка вероятност страхът от отмъщение е принудил Георгиев да предпочете ареста пред свободния живот. В килията остава и част от групата му за наказателни акции.

По повод достоверността на твърденията на Георгиев и мотива на съда, че е използвал прокуратурата цинично, главният прокурор Борис Велчев коментира: "Много ми се иска по тези дела да свидетелстват хора с безупречно обществено доверие. Страшно ми се иска да намерим университетски преподаватели, професори, композитори, писатели, които да разкажат как е устроена една или друга престъпна група. Ако намерим такива свидетели, непременно ще ги призовем. Уверявам ви".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?