Остават два дни до спектакъла на буги-вуги виртуозите Аксел и ЛаДива в Банско

Остават два дни до спектакъла на буги-вуги виртуозите Аксел и ЛаДива в Банско

Аксел Цвингенбергер и ЛаДива, двама виртуозни пианисти, които пълнят огромни концертни зали по света, ще свирят на 3 август в Банско. Именно тяхната дива буги-вуги вечер е специалното шоу, с което ще започне 21-то издание на традиционния джаз фестивал в курортния град.

ЛаДива (Швейцария), която идва за пръв път в Банско, бе отличена в Лондон за най-добър буги-вуги пианист за 2017-а година. Тя излиза на сцената в дует с Аксел Цвингенбергер, определян от британските музикални критици като "буги-вуги майстора на света" - звание, което той е заслужил със своята креативност и забележителни умения. Самият Аксел е гостувал и друг път на джазфеста в Банско, където си спечели многобройни фенове.

Концерът ще бъде на 3 август (петък) от 20:30 ч., културен дом "Н. Вапцаров", гр. Банско. Билети се продават в Eventim.bg, както и в магазините на Office 1 Superstoreр, бензиностанции OMV, магазини Технополис, книжарници Orange Center.

На другата вечер в 19 ч. на централния площад на града се открива официално 21-то издание на Джаз феста с концерт на Петя Буюклиева, Биг бенд Благоевград с гост певицата Весела Морова, Chiara Pancaldi (Италия) и Dirty Purchase (България).

Джаз фестивалът продължава до 11 август, а сред световните музиканти, които участват в него, са Омар Хаким & Рейчъл Z (САЩ), "Мат Бианко" (Великобритания), въодушевяващите публиката "Джипси Кингс" и др.

Споделяне

Още от Общество

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?