Оставката на "човека гаф " Божидар Димитров е "въпрос на минути"

Оставката на "човека гаф " Божидар Димитров е "въпрос на минути"
"Чакам да видя оставката на Божидар Димитров. То вече е въпрос на време, на минути и на дни това да се случи", заяви в петък пред бТВ лидерът на СДС Мартин Димитров. Сините настояват министърът за българите в чужбина да се оттегли от правителството заради поредния му гаф с репликата "шибан народ", отправена към археолози и други хора, които се усъмниха в твърденията му, че откритите край Созопол части от ръка, зъб и лицева част са тленни останки на Св. Йоан Кръстител.

Запитан кой му е казал, че Божидар Димитров ще подаде оставка, Мартин Димитров отговори, че няма нужда някой да му казва.

"Този човек показва лошо възпитание всеки ден. Това е човекът-гаф в българската политика. Той всеки следобед ходи да обяснява какво е казал сутринта и че думите не означават това, което означават според хората. Така че е въпрос на време да се оттегли от политиката", каза Мартин Димитров.

Той припомни изявление на премиера Бойко Борисов от 6 януари т.г. - "при следващия голям гаф на Божидар Димитров ще му взема оставката".

"И сега идва въпросът - това голям гаф ли е или е малък гаф", запита риторично Мартин Димитров.

"Това е човекът-гаф. С всички гафове, които прави, поставя България в едно много смешно положение в целия Европейски съюз", заяви лидерът на СДС.

По повод отправените му от Божидар Димитров квалификации, че е "политически лилипут", Мартин Димитров каза, че те показват лошо възпитание и слабост, защото "когато нямаш аргументи, започваш да обиждаш своите опоненти".

Лидерът на СДС смята, че за президентските избори догодина трябва да се създаде дясноцентристко обединение, но без ГЕРБ, които вече "ясно казаха, че имат собствен кандидат" и така стесниха възможностите за разговор. Димитров ще направи такова предложение пред Националния съвет на СДС, който все още не е обсъждал този въпрос.

Той опроверга твърденията на вътрешнопартийния си опонент Иван Сотиров, който отскоро стана заместник-кмет в София, че сините имат желание да се направят вътрешни избори между партиите в ЕНП - ГЕРБ, ДСБ и СДС, и да излъчат общ кандидат – президент. "Това е импровизация", коментира Мартин Димитров, но добави, че "в това няма нищо лошо, тъй като в една демократична партия всеки може да разказва идеите си".

Нашите лични отношения с ГЕРБ са много добри, но ние имаме много сериозни принципни въпроси, каза Мартин Димитров.

"Има принципни въпроси, които ние постоянно отправяме", поясни той. Ако правителството има проблеми, правим ли услуга, ако си мълчим и казваме, че всичко е наред? Ние правим услуга на всички български граждани, защото прекомерното самочувствие води до големи бели, каза Мартин Димитров по повод критиките на "Атака", сините пригласят на БСП в критиките към правителството.

Лидерът на СДС повтори становището на Синята коалиция, че има забавяне на реформи в страната, но как те ще се случат и с какви хора е ангажимент на правителството.

Споделяне

Още по темата

Още от България