Оставям София в абсолютно безупречно състояние

Оставям София в абсолютно безупречно състояние
Ще оставя София в абсолютно безупречно състояние по отношение на инфраструктура и трафик, заяви във вторник кметът на града и бъдещ премиер Бойко Борисов. Той се похвали, че в следващите 240 дни столицата ще сдобие с нови естакади, 5 нови кръстовища на две нива, нови булеварди и нови отсечки на метрото.

Поредната му изява бе направена пред огромно множество репортери в Панчарево, надяващи се да чуят нещо за новия кабинет. Вместо информация по тази тема Борисов обясни, че "хората не се интересуват от кабинети и имена", а от "магистрали и естакади".

След това, застанал край огромна машина за къртене на асфалт, той се изказа за открита нова технология за полагане на пътни настилки, която ще се използва в София. Чрез нея 50 вътрешноквартални улици ще се ремонтират на цена от 8 млн. лева за срок от 2 месеца, обясни Борисов.

По отношение за овакантяването на кметския пост Борисов заяви, че "вече е спуснал критерии на партията" да му търсят заместник. Единственият "критерий", който той спомена, бе "да е работлив".

Борисов отклони всички въпроси за състава на бъдещото правителство и заяви, че през следващата седмица то ще е готово. Лидерът на ГЕРБ благодари още на президента за "добрите му думи" за изборната победа и обеща бъдещите институции да работят "добре" с него.

Във вторник той даде заявка да продължи своя маниер на работа, който създаде в общината. Първата му мишена за цялостни проверки ще бъде Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ).

"Чувам и се надявам да не е вярно, че в министерството на Петър Димитров, членовете на бордовете на директорите са подписали 5-годишни договори с 3-годишни предварителни срокове за освобождаване. Ще говорим в сряда с главния прокурор по тези въпроси. Ако това е вярно, тези хора не искам да ги виждам, ще се съдим, ако трябва", заяви Борисов.

Той съобщи още, че е провел телефонен разговор с настоящия министър-председател във връзка с проекта "Набуко". Станишев го е уведомил, че в началото на следващата седмица в Турция ще подпише договора за изграждането на стратегическия газопровод. "За някои неща няма как да не се радваме", отбеляза Борисов.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?