Осуетен бе опитът за самоубийство на бургаски затворник

Мъж, излежаващ доживотна присъда в Бургаския затвор, прекара близо седем часа на покрива на затвора, заплашвайки, че ще се самоубие, но в крайна сметка беше убеден от психолози да слезе оттам.

32-годишният Милен Маджаров е с доживотна присъда за убийство, след като на 12 октомври 2004 година е намушкал с нож свой връстник. Инцидентът е станал в двора на помощното училище "Отец Паисий" в Бургас. Двамата се спречкват след като Маджаров се опитва да потуши скандал между убития и още две момчета.

Според ръководството на затвора Маджаров не е споделил конкретни искания. Пред съпругата си той се е оплакал преди дни, че има проблеми с един от инспекторите, който му оказвал психически тормоз. По думите ѝ обаче при последния им разговор не е личало той да има такива крайни намерения.

Затворникът е изявил и желание да се разведе със съпругата си.

Все още се изяснява как е било допуснато от охраната в затвора Маджаров да се качи на покрива.

Според бившия затворник Валентин Жеков Маджаров се е покатерил по улука от външната страна на затвора по време на сутрешното каре. То е от 8.30 до 9.30 часа и по това време охранителите пият кафе и разчита на надзирателите, които са на кулите.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?