Осуетена е контрабанда на цигари за 1,3 млн. лв.

Осуетена е контрабанда на цигари за 1,3 млн. лв.

Служители на ГДБОП и на Агенция "Митници" са осуетили разпространението на 3 500 000 къса контрабандни цигари, като предотвратената щета за бюджета възлиза на 1 312 500 лв. При съвместните действия, ръководени от прокуратурата, е разкрит и склад в с. Нови хан, откъдето са иззети 1 500 000 къса цигари.

Съвместната акция на полицаи и митничари е проведена на 23 юли. Тогава е проследено движението на камион, засечен през нощта същия ден на ГКПП – Дунав мост с огромно количество контрабандни цигари. Установено е, че камионът е пътувал за област София, съобщиха от МВР.

В резултат на оперативната работа е локализирана складова база в с. Нови Хан. При процесуално-следствените действия, извършени под наблюдението на Районна прокуратура – Елин Пелин, са открити и иззети 150 мастербокса цигари (1 500 000 къса) без бандерол.

От полицията припомнят, че на 23 юли през нощта бе предотвратен опит за пренасяне през ГКПП-Дунав мост Русе на 200 мастербокса (2 млн. къса) цигари без български акцизен бандерол. Задържаният товарен автомобил е пътувал от България за Румъния. В специално изграден тайник в предната стена на ремаркето на превозното средство бяха укрити кашоните с контрабандни цигари. Общата им стойност се изчислява на 750 000 лв. Шофьорът на превозното средство, румънски гражданин, бе задържан в следствения арест с прокурорска мярка за 72 часа.

В резултат на предприетите съвместни действия на служители на ГДБОП и Агенция Митници, под ръководството на прокуратурата, са открити и иззети общо 350 мастербокса цигари (3 500 000 къса цигари).

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?