Осуетиха крупна измама в СИБАНК

Крупна банкова измама е била осуетена от службата за сигурност на Стопанска и инвестиционна банка /СИБАНК/ и антимафиоти от СДВР, съобщиха от пресслужбата на трезора. В пресцентъра на МВР не разполагаха с информация по случая.

Аферата е била разкрита в началото на седмицата, а престъпниците, чиито брой не се уточнява, са били заловени. Образувано е предварително производство и е започнала обстойна проверка.. Ако вината на задържаните бъде доказана, ги очаква затвор до 7 г.

Бандитите са се възползвали от оставен за дълго време без движение влог и чрез фалшиви документи прехвърлили голяма сума пари от една сметка в друга, която била открита на името на човек от престъпната група, съобщиха от пресслужбата на СИБАНК. Веднага след това измамниците се опитали да изтеглят парите в брой. Предполага се, че в престъплението е замесен и служител на банката.

От пресслужбата на СИБАНК съобщиха още, че има данни, че тази същите хора са се подвизавали и в чужбина. Те са успели да "ужилят" по същата схема и други финансови институции. Според съобщението "мозък" на групата е популярен у нас банков измамник от началото на демократичния преход.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?