Освободиха от домашен арест бившия шеф на "Терем" - Търговище

Бившият изпълнителен директор на "Терем"-Търговище Пламен Петров да бъде освободен от домашен арест. Това реши днес Районният съд в Търговище, след като защитата на арестувания през ноември м. г. оръжеен шеф поиска отмяна на наложената санкция.

Съдът наложи на Петров по-лека мярка за неотклонение - подписка, заради влошеното здравословно състояние на разследвания, който в последния месец няколко пъти е бил лекуван в болница от хипертонични кризи.

Пламен Петров бе арестуван на 11 ноември м. г. и в качеството му на изпълнителен директор на военно-ремонтния завод "Хан Крум" и бе обвинен за незаконен износ на стоки с възможна двойна употреба.

След едномесечен престой в ареста на следствената служба в Търговище на 11 декември м. г. Петров бе пуснат под домашен арест. По искане на разследващите в средата на януари двумесечното разследване срещу него бе удължено с още два месеца.

Още двама следствени за скандална сделка продължават да са под домашен арест. Бившият изпълнителен директор на фирма "Терем" Владо Владов и представителя на американската фирма износител "Родеос инвестмънт" Михаил Георгиев не могат да напускат домовете си.

Спрямо предшественика на Пламен Петров - Валентин Тахчиев, който оглавяваше търговищкия клон на "Терем" до август м. г., продължава да е в сила мярка за неотклонение - подписка.

Още от България