От АБВ се оплакаха от уволнението на дъщерята на Росица Янакиева неясно откъде

От АБВ се оплакаха, че по политически причини е била уволнена дъщерята на пернишкия кмет Росица Янакиева, но не уточниха откъде.

”Уволнението на дъщерята на Росица Янакиева, кмет на Перник и член на АБВ, е цинизъм в политиката, който няма равен на себе си – да посегнеш на дете, затова, че майката е заявила някакво политическо пристрастие, е изключително груб акт”, коментира в събота Румен Петков.

”От това трябва да се срамуват и председателят на Народното събрание, и тъй нареченото парламентарно мнозинство. В крайна сметка говорим за един много подготвен млад човек, който има своето академично бъдеще, млад човек, който подготвя докторантура и млад човек, който е много добре запознат и подготвен в сферата на регионалистиката”, каза Петков.

”Да посегнеш на дете, затова, че майката е заявила някакво политическо пристрастие, е изключително груб акт. Това е цинизъм в политиката, който няма равен на себе си”, заяви Петков, цитиран от ”Фокус”.

Той съобщи още, че преди ден  на общинската сесия в Кърджали БСП и ДПС са извадили от състава на постоянните комисии общинския съветник, който обяви принадлежността си към АБВ – Стефан Ангелов и на негово място са вкарали общинския съветник от Единна Народна партия (ЕНП ) д-р Бирджан Мехмед, който обаче постъпил корекно и гласувал против освобождаването на Стефан Ангелов.

Според Петков ”тази политическа разправа и тези политически гонения са изключително грозен елемент в българската съвременна политика, което носи още по-голямо отвращение и към политиците, и към политиката”.

Споделяне

Още от България

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?