От ареста Борислав Гуцанов бе прехвърлен в болница заради пневмония

Председателят на общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов, който бе арестуван миналата седмица при операция "Медузите“, е бил приет в болница заради рязко влошаване на здравето му, съобщиха в петък варненски медии. Според единия от адвокатите на Гуцанов, който е и член на ръководството на БСП, "престоят му в ареста е немислим, тъй като той страда от белодробно заболяване, което рязко се е изострило“. По думите на адвоката Гуцанов имал и болки в корема, а цялата му лява страна се схващала.

След преглед във варненската болница "Св. Анна“ е било установено, че Гуцанов е развил пневмония и най-вероятно ще остане за лечение поне една седмица.

Според защитника му може да се наложи промяна на мярката му за неотклонение, която в момента е задържане под стража. На 13-и април апелативният съд във Варна трябва да разгледа жалбата му срещу мярката.

Борислав Гуцанов беше задържан на 31 март заедно с близкия до него бизнесмен Даниел Славов – Дидо Дънката, директора на общинското предприятие "Градски транспорт" Пенчо Пенчев и главния счетоводител на фирмата Яна Кръстева. Те бяха обвинени за участие в три неизгодни за общината сделки за закупуване на автобуси за градския транспорт.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?