От БСП похвалиха Никола Филчев

Ето един мъдър човек, заяви зам.лидерът на БСП Румен Петков по адрес на главния прокурор Никола Филчев във връзка с новината, че ВКП е прекратила дознанието срещу журналисти.

Петков направи паралел между започнатото досъдебно производство срещу медии и кросът от 8 души по повод 66-ия рожден ден на Симеон, като прояви на пълната неадекватност от страна на Сакскобургготски. "Оправданията - той не знаел, шефът на кабинета му действал в лично качество, показва просто, че той не знае какво става в България като цяло. След като той не знае какво правят неговите преки подчинени и крупни симпатизанти, значи това е една оценка за цялостното му управление", заяви зам.лидерът на БСП.

"Това е върхът на перверзията - журналисти да бъдат разпитвани за това, че проявяват гражданска активност по един въпрос, който е ключов за държавата. На него можеше да се отговори много ясно и категорично в момента на неговото задаване", допълни Петков.

"Премиерът се кани да въведе закон за особата", заяви Татяна Дончева от БСП. Според нея, при положение че въпросът остава недоизяснен, навява мисли, че "някой се кани на принципа - нападението е най-добрата отбрана да пресече търсенето от страна на медиите на информация по въпроса. Според мен ефекта, който се постигне - тези, които са възпирани да търсят информация да започнат да я търсят още по-настървено".

Тя допълни, че това е "начин на мислене показваща отношението на един човек, смятащ се за недосегаем и който няма никаква връзка с авторитета на институцията".

Споделяне

Още от България