От бТВ предложили нов договор за "Шоуто на Слави"

Водещият Трифонов обаче обяви, че слиза от екран в края на юли

Слави Трифонов протестира пред парламента преди две години. Сн. БГНЕС

Решението за спирането на "Шоуто на Слави" след 19 години в ефир е на екипа, а не на телевизията. От медията съобщиха във вторник, че са предложили на Слави Трифонов нов договор от есента, но до момента нямат официален отговор от продуцентската компания "Седем осми".

"Водим разговори със "Седем осми" и както обикновено, поканихме Слави да продължим сътрудничеството си след настоящия сезон, но не сме стигнали до резултат. Все още нямаме официален отговор от "Седем осми". Ще се изясним в следващите няколко дни в официална среща", обявиха от медията.

В понеделник вечерта Слави Трифонов заяви, че шоуто му спира да съществува след 19 години в ефир.

Водещият обясни решението си с изтичащия през септември тази година договор с бТВ. С отпуските, които по договор се полагали на екипа, това означава, че за тях "приключението приключва" на 31 юли.

Слави Трифонов и екипът му не се чувствали "част от медийната среда" и "на място". "Бихме желали медийната среда да е друга. Имаме други разбирания за свобода и за начините на отстояването ѝ. От позицията, в която сме сега, не можем да направим повече", каза тв водещият.

Шоуменът обясни, че сам е решил да не подновява договора си.

Трифонов обяви, че целият реквизит на шоуто, включително автомобили, деветте книги с пожелания, които са му писали гостите, както и направените му подаръци от знаменити участници ще бъдат раздадени на зрителите. Те ще бъдат избрани с жребий, като за целта трябва да се регистрират на сайта final.slavishow.com.

Не е ясно с какво ще се занимава екипът на "Шоуто на Слави" и самият водещ, който преди време организира кастинг за политици и не е криел желанието си да променя случващото се в българската политика и общество.

Екипът му организира и референдум за въвеждане на мажоритарна система. Водещият използва шоуто, за да агитира гражданите да подкрепят предложените от него и екипа му въпроси. В крайна сметка допитването не събра достатъчно гласове, за да стане приемането на предложенията задължително за Народното събрание. Впоследствие Слави и сценаристите му се заеха с истинска политика – изготвиха проектозакон съвместно с омбудсмана Мая Манолова, участваха в заседания на парламента и негови комисии, където държаха сметка на депутатите защо не приемат "волята на суверена".

Трифонов излезе и на протест пред парламента преди около две години. Заради острата му реакция срещу отказа да се приемат промените, подложени на референдум, бТВ спря и един от епизодите на "Шоуто на Слави", а водещият влезе в конфликт с ръководството на телевизията, което обвини в цензура.

Споделяне

Още по темата

Още от България