От европейските страни във Франция идват най-много проститутки от Румъния и България

Между 18 000 и 20 000 души проституират във Франция, като най-малко 80 процента от тях идват от чужбина. Това разкрива доклад за борбата срещу сутеньорството и проституцията, представен вчера във френския Сенат от министъра на вътрешните работи Брис Ортфьо, съобщава в. "Монд".

По данни на Централното бюро за борба с трафика на хора от европейските страни във Франция идват най-много проститутки от Румъния и България, от африканските страни - от Нигерия, Камерун и Гана, а от азиатските - от Китай.

Младите жени "се контролират от престъпни мрежи, които често пъти са разклонения на мрежите за нелегална имиграция, и се държат в подчинение чрез физическо насилие или психологически натиск", се посочва в доклада.

Жените обикновено обикалят различни европейски страни, без да се задържат дълго на едно място, за да не могат да установят контакти и да се запознаят с местното законодателство.

Според доклада във Франция съществуват три вида проституция. Първият е "публичната проституция на обществени места", която засяга главно българки, румънки и жени от Африка. Този вид проституция бележи относителен спад, посочва документът. Вторият вид е т.нар. "дискретна проституция", която се практикува главно в салони за масаж и хотели и процъфтява предимно благодарение на интернет сайтове. В нея са замесени главно момичета от "славянски страни и от Източна Европа". Третият вид е "скритата проституция", която се практикува в частни апартаменти и в която са замесени главно азиатки или травестити от Южна Америка.

Според цитираните данни през 2009 г. в страната са били разбити 40 сутеньорски мрежи, свързани с организираната престъпност, половината от които произхождащи от Източна Европа или балканските страни.

Споделяне

Още от Европа

Какво очаквате да свърши служебното правителство?