От финансовото министерство опровергават за провеждане на кадрова чистка

От финансовото министерство опровергават за провеждане на кадрова чистка

"Във връзка със зачестилите публикации за провеждана кадрова чистка в Министерството на финансите, пресцентърът на МФ заявява, че подобни процеси няма".

Това се казва в съобщение, което бе разпространено в сряда. В последните дни се появиха няколко публикации, като в една от тях бе посочено и конкретно име на освободен държавен служител от средния чиновнически ешелон в министерството.

"Единственият уволнен служител е директорът на дирекция "Финанси и управление на собствеността“ Анатоли Великов", пишат още от министерството, потвърждавайки публикацията за това уволнение.

"Съгласно чл. 76 от Закона за държавния служител служителите от държавната администрация подлежат на ежегодно оценяване за изпълнението на длъжността, което дава възможност за кариерно израстване или за прекратяване на служебното правоотношение. При последното годишно оценяване през месец януари 2013 г. Анатоли Великов е получил възможно най-ниската оценка на изпълнение на заеманата от него длъжност през изминалата година и това е основанието за прекратяване на служебното му правоотношение", обясняват от МФ защо е бил отстранен от работа служителят

"Пресцентърът на МФ заявява, че други кадрови промени след оставката на правителството няма", завършва съобщението.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?