Oт Колизеума до "антично" Скопие: Българин спасява най-титулувания отбор в Северна Македония

Благой Георгиев, sport1.mk

Бившият футболен национал Благой Георгиев има интерес към собствеността на закъсалия македонски футболен отбор "Вардар".

Георгиев е провел среща с изпълнителния директор на Вардар Самоил Симев, на която е присъствал и бившият хандбалист Наумче Мисоски, съобщи сайтът sport1.mk.

Благой Георгиев е представител на консорциум от компании от Източна Европа, заинтересован от това да поеме контрола над Вардар в сегашното му тежко финансово състояние.

Все още няма публична информация кои са компаниите.

"Вардар" е най-титулуваният отбор в западната ни съседка, като има девет титли на страната в своята история и се ползва със сериозна фенска подкрепа. 

"Истина е, че имам план да имам футболен клуб и съм в напреднали преговори за тази си цел. Тимът няма да е от България, а от близка страна до нашата. Факт е, че ежегодно играе в европейските клубни турнири, в частност Лига Европа", сподели Георгиев през март в "Шоуто на Николаос Цитиридис".

Новината за интереса на Благой Георгиев към "Вардар" идва на фона на поредното напрежение между Скопие и София. Поредната разправия се разгоря около темата дали има македонски език. 

Българското правителство отдава антибългарската кампания в Скопие на предстоящите извънредни парламентарни избори.

Благой Георгиев е от школата на "Славия" и е бивш национал, отбелязал 5 гола в 50 мача за представителния ни тим.

Той игра дълги години в Русия. 

Благой Георгиев често привлича общественото внимание към себе си. Известен е със силната си набожност.

През 2015 година той бе в центъра на скандал, след като се опита да издълбае името си с монета върху една от колоните на Колизеума в Рим.  

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?