От КТБ уверяват, че към момента банката е стабилна, но е подложена на медиен натиск

От КТБ уверяват, че към момента банката е стабилна, но е подложена на медиен натиск

"Корпоративна търговска банка АД, четвъртата по големина банка в България, продължава да е подложена на преднамерен медиен натиск и спекулации, които целят не само дестабилизирането ѝ, но и рискуват стабилността на цялата банкова система в страната ни". Това се казва в отворено писмо от ръководството на банката до клиентите ѝ, разпространено в четвъртък, по повод на продължаващата втора седмица публична война между мажоритарния собственик в КТБ банкера Цветан Василев и успелия млад човек и депутат от ДПС Делян Пеевски.

"Обръщаме се към цялата общественост с уверението, че към момента Корпоративна търговска банка АД е стабилна финансова институция. Опитите да се създаде невярна и подвеждаща представа, че има риск за вашите финансови средства, е манипулация, която, съчетана с разпространяването на слухове, създава неверни и заблуждаващи новини", продължава писмото.

"Отново подчертаваме, че КТБ АД е с висока ликвидност и капиталова адекватност и функционира нормално", казват от ръководството и завършват с надеждата, "че обществеността и нашите клиенти са разумни и няма да позволят една злонамерена медийна кампания да постигне своите користни цели".

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?