От левицата издали редовно пропуска на убития футболен бос

Пропускът за паркинга на Народното събрание (НС), който стоеше в Мерцедес-а на убития преди три дни президент на ФК “Локомотив”- Пловдив Александър Тасев, е издаден съгласно установената практика, със съгласието на депутата от левицата Трифон Митев. Това съобщи в сряда главният секретар на НС Огнян Аврамов, който е проверил случая.

Аврамов отказа да отговори кой точно от Коалиция за България е поискал пропуск на името на Трифон Митев и насочи журналистите към ръководителя на парламентарната група.

Митев, който отричаше да има нещо общо с въпросния пропуск, защото дори нямал личен автомобил, също потвърди, че дал съгласието си на служителката на ПГ на Коалиция за България да ползва правото му за пропуск за паркиране пред парламента.

Съгласих се тя да ползва това право, но на кого служителката го е дала, е друг въпрос, поясни Митев пред журналисти. Той допълни, че не се е интересувал при кого ще отиде този пропуск.

По-рано в сряда главният секретар на парламента Огнян Аврамов категорично отказваше да дава обяснения за пропуска, открит в колата на застреляния Тасев.

Запитан дали е възможно да има още пропуски, издадени на депутати, които да се ползват от трети лица, Аврамов отговори, че не може да даде такива гаранции.

“Аз не съм компетентен да извършвам проверка ползва ли депутатът автомобил или не. Пропускът се издава на базата на заявка и деклариране на личен автомобил”, заяви той.

Споделяне

Още по темата

Още от България