От лятото шофьорите у нас ще могат да печелят пари от реклама върху автомобила си

От лятото шофьорите у нас ще могат да печелят пари от реклама върху автомобила си

От лятото в България започва да работи македонски стартъп, който позволява на шофьорите, докато карат колите си, да рекламират фирми и от това да печелят пари, съобщи изпълнителният директор и създател на проекта Петър Христов, цитиран във вторник от БТА.

PowerAD е онлайн платформа, която среща взаимните интереси на рекламодатели и собственици на автомобили. Използваните мобилни приложения позволяват да се създаде огромна мрежа за разпространение на реклами чрез брандиране на автомобили. Собствениците на колите печелят от движещата се с техния автомобил реклама, а рекламодателите и рекламните агенции получават в реално време данни за рекламните си продукти.

В София вече има 600 шофьора, които чакат проектът да започне работа у нас. Предстои той да заработи и в няколко други балкански държави. Стартъпът вече е активен в редица европейски държави, Азия и Африка, а шофьорите участващи в онлайн палтформата са над 55 хиляди. Тя е насочена към редовия водач на автомобил, а заплащането му зависи от бюджета, който съответната фирма е отделила за реклама и километрите, които трябва да измине.

Водачът се регистрира в мобилно приложение, кандидатства за рекламна кампания, а фирмата го одобрява. Брандирането на автомобила няма да е за сметка на шофьора. От условията на рекламната кампания ще зависи в кои райони на съответния град ще трябва да обикаля водачът и коя част на колата му ще бъде брандирана.

Обикновено рекламодателите плащали минимално по 20 евроцента на километър. Водачът ще бъде следен дали спазва условията на кампанията чрез джипиес-а в телефона си.

Ако автомобилът е електрически, на шофьора ще му бъде плащано двойно. Компанията има стремеж да се използват възможно повече екоавтомобили.

Споделяне

Още от Бизнес