От май в София ще има 3 нощни автобусни линии

От май в София ще има 3 нощни автобусни линии

Столичният Център за градска мобилност разработва планове за пускане от 1 май на три нощни автобусни линии в града, съобщи в сряда изпълнителният директор на общинската структура Николай Костов, цитиран от БТА.

Първият от предлаганите маршрути трябва да бъде с начална точка летище "София" и ще стига до ж.к. "Обеля". Вторият автобус се планира да тръгва от ж.к. "Младост" през "Орлов мост" до ж.к. "Люлин". Третата линия ще е от ж.к. "Овча купел" по бул. "България" през "Орлов мост" до кв. "Левски Г".

"Идеята е маршрутите да се припокриват на "Орлов мост" и по този начин да се осигури възможност за прекачване към всяка крайна точка", заявява Костов. Интервалът на движение трябва да е 1 час. Автобусите ще бъдат пускани в 0.00 часа, когато са приключва редовният градски транспорт, и ще се движат до 5 сутринта.

За 8 месеца тези три автобуса ще струват на общината около 800 000 лева.

Междувременно заради изграждането на метрото от бул. "Патриарх Евтимий" до бул. "Черни връх" до 16 май се забранява влизането на превозни средства в крайната дясна лента на бул. "Черни връх" - между бул. "Св. Наум" и ул. "Кап. Андреев", в посока към центъра.

До тази дата се закрива и спирката на автобусна линия 94 и на временната автобусна линия 9-ТМ на бул. "Черни връх", след кръстовището с бул. "Св. Наум", в посока към центъра. Автобусите по линия номер 94 ще спират на временна спирка на бул. "Св. Наум" преди бул. "Черни връх".

Автобусите от временната автобусна линия 9-ТМ ще спират на трамвайната спирка за линия номер 9 на бул. "Черни връх" преди кръстовището с бул. "Св. Наум".

Споделяне

Още от България