От новия софийски терминал ще излитат още 15 авиокомпании

От новия софийски терминал ще излитат още 15 авиокомпании
Петнадесет международни компании започват да летят през март от новия терминал на Летище София, съобщиха в понеделник от софийския аеропорт. “Россия Еърлайнс” и “Ейджиън Еърлайнс” вече правят това. До средата на месеца от там ще започнат да излитат още три международни компании – “Алиталия”  (7 март), “Чешките авиолинии” (12 март) и “ЕЛ АЛ” (14 март). По-голямата част от въздушните превозвачи планират първия си полет от Терминал 2 през втората половина на месеца. От 20 до 25 март през новото софийско летище ще минават пътниците на авиокомпаниите “Аерофлот”, “Малев”, “Ер Франс” , “ЛОТ – Полските авиолинии”, “Луфтханза” и “Австрийски авиолинии”. През последните дни на март от Терминал 2 за първи път ще излетят самолетите на “Ер Малта”, “Бритиш Еъруейс”, “Аеросвит” и “Олимпик Еърлайнс”.

От софийското летище уточниха, че ще осигуряват безплатен превоз между стария и новия терминал на всеки 30 минути, за да спестят неприятности за пътниците, които не са успели да се ориентират откъде тръгва полетът им.

Първи от новия пътнически терминал на Летище София започнаха да летят българските авиокомпании – “България ер", "Хемус ер" и "Виаджо ер".

Споделяне

Още от Бизнес