От “Пирогов“ призоваха МЗ да не издава прибързани присъди

Началници на клиники и отделения в “Пирогов“ излязоха в петък с изявление, в което призоваха Министерството на здравеопазването да не издава предварителни присъди, преди да са се произнесли компетентните органи. Реакцията на работещите в болницата е по повод изнесените ден по-рано от здравния министър Десислава Атанасова данни за нарушения в лечебното заведение.

“Смятаме за недостойно изнасянето на данни от МЗ преди връчването на официалния доклад с резултатите от проверката в болницата и преди правото на отговор на ръководството на болницата и компетентните органи, по евентуално регистрираните нарушения“, се казва в изявлението.

 

“Смятаме, че кампанията на оклеветяване на ръководството, както и оспорване на добрата клинична практика в болницата, цели дискредитиране на болницата като цяло, манипулирайки общественото мнение, което ще наруши режима на работа на болницата. Това не е в интерес нито на пациентите, нито на здравната помощ в София и страната“, посочват лекарите.

 

“Болница “Пирогов” е била, е и ще бъде основният стълб в здравеопазването в София и страната, освен ако държавата в лицето на МЗ, не пожелае това да не е така“, се казва още в изявлението.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?