От понеделник без коли във варненската Морска градина

От понеделник без коли във варненската Морска градина

Забрана автомобили да влизат в Морската градина във Варна влиза в сила от понеделник. Зареждащите заведенията превозни средства ще минават през четири специално изградени контролно-пропускателни пункта.  Заповедта на кмета Кирил Йорданов предизвика противоречиви реакции, включително заплаха за съд от собственици на реституирани имоти от местността "Салтанат" защото се ограничавал достъпът до собствеността им.

Достъпът на автомобили до Морската градина ще става само през бариери,разположени при Летния театър, Делфинариума, Рибарския плаж и ресторанта до съществуващия сега пропускателен пункт.

Вече няма да може да се стига с кола до басейн „Приморски”,  тенис-кортовете и морските бани през алеята. Специализирани автомобили ще бъдат допускани само през входа на Летния театър. Входът до Делфинариума ще бъде контролиран от полицейски пост. Живущите в района граждани ще бъдат пускани, само ако в личната им карта е посочен адрес в местността ”Салтанат”.

 Този режим на пропукнаве ще е в сила до 1 ноември 2012 г

Собствениците на търговски или увеселителни обекти  на територията на Приморския парк и Крайбрежната алея в частта от КПП „Рибарски плаж” до плувния басейн ще могат да зареждат от 4.00 до 9.00 часа. Товарни автомобили, засечени в зоната след 9 часа сутринта, ще бъдат глобявани

 Забранява се и престоят и паркирането на моторни превозни средства на алеи и тревни площи на територията на Приморския парк, освен в предвидените за това места или дворове. Забранява се престоят и паркирането на МПС и на буните и подходите към тях.

Споделяне

Още от България