От съображения за сигурност е отменен приятелският футболен мач Белгия – Испания

"Стад де Франс" след края на мача Франция-Германия във фаталната вечер на 13 ноември

Белгийската футболна асоциация отмени приятелския мач Белгия - Испания, който трябваше да се играе довечера на брюкселския стадион "Крал Бодуен", заради голямата вероятност от терористично нападение, предадоха световните агенции.

Мачът е анулиран по препоръка на националния кризисен център към белгийското министерство на вътрешните работи, след като снощи Службата за координация на анализите за заплаха вдигна на трета степен нивото на терористична заплаха за цялата страна. Това означава, че заплахата е вероятна и възможна, съобщи официален източник, цитиран от Франс прес. Нивото на терористична заплаха е повишено след кървавите атентати на 13 ноември в Париж, при които загинаха 129 души.

"След консултации с компетентните органи и испанския национален отбор, белгийската футболна асоциация реши да отмени мача", се казва в декларация на асоциацията. "Дълбоко съжаляваме, че приятелският мач между два мотивирани отбора се отменя толкова късно и разбираме разочарованието на многобройните фенове. Но, имайки предвид изключителните обстоятелства, не можем да поемем никакъв риск за сигурността на нашите играчи и поддръжници", се казва в документа.

Отборите на Франция и Англия ще се срещнат довечера на стадион "Уембли" в Лондон, след като двете страни решиха приятелският мач да се играе. Ще се проведе и мачът Германия-Холандия, на който по предварителна информация ще присъства и канцлерката Ангела Меркел.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?