От синода на дядо Инокентий поискаха свикване на Църковно-народен събор

В обръщение към миряните от непризнатия алтернативен синод, оглавяван от митрополит Инокентий призоваха да бъде свикан Църковно-народен събор, който да избере ново ръководство на Българската православна църква.

"Всички Вас,като част от Богочовешкият организъм, ви призоваваме към свикването на Църковно-радоне събор с участието на всички епископи,  всички свещеници и равен брой делегирани миряни от всички епархии. Само този най-висш църковен форум в дълбок размисъл за кризата в администрацията може да проправи нов път за Православната  българска църква.Той ще даде и шанс на подготвени и вярващи, на достойни и отговорни млади мъже с възрожденски дух да поведат паството ни към душеспасителния бряг" се казва в обръщението.

"Митрополитите с агентурно минало са длъжни да освободят заеманите катедри. Само така няма да позволим и сега да подменят духовните ценности, съхранили  нацията ни през вековете. Ако приспим отново съвестта си, ще се лишим както тях от благодатната Евангелска светлина, която не може мракът да я обземе и портите адови не ще ѝ надделеят! Амин!", завършва обръщението.

От алтернативния синод заявяват, че доброволно прилагат личните си данни за разсекретяване на досиетата на свещенослужителите му, "за да удостоверим чистите си намерения".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?